Pirinci tuzlu bol sıcak suda en az iki saat bekletip süzün. Unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Derin bir tencereye sırasıyla soğan, domates, biber, tereyağı, et ve pirinci yayıp, üzerini bir tabak ile kapatın. Üzerine kaynar suyu gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 75 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler 8kişilik
* 1 kg. kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
* 3 su bardağı pirinç
* 250 gr. soğan (piyaz doğranmış)
* 2 adet domates (halka dilimlenmiş)
* 4 adet yeşil sivribiber (ince kıyılmış)
* 100 gr. tereyağı (lokma lokma kesilmiş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 3 su bardağı su (kaynar)
Yayın tarihi: 5 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/05/gny/haber,A1D74EE4C5C24C5CA28EC4068C388AF8.html
Tüm hakları saklıdır.