Sumağı 200 ml. sıcak suda 20 dakika bekletip, süzün. Eti, kalan su, domates salçası, pul kırmızıbiber ve tuz ile beraber 15 dakika pişirin. Etin üzerine sırasıyla patlıcan, biber ve domatesi yayın ve süzdüğünüz sumak suyunu gezdirip, kısık ateşte 45 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz üzerine kıyılmış sarmısak serperek sıcak servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 1/2 kg. döş (kuzu)
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı sumak
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 60 gr. margarin
* 1/2 kg. patlıcan (kuşbaşı doğranmış)
* 200 gr. yeşil sivribiber (iri doğranmış)
* 4 adet domates (kuşbaşı doğranmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 5 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/05/gny/haber,8A7A926117EF40099B1BD0FE22B57FB2.html
Tüm hakları saklıdır.