Tereyağı, vanilya ve tozşekeri yumuşak bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın. Yumurta ve sütü çırparak katın. Karışıma badem, kekun ve unu katıp, iyice karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu bir yüzeyde 10x10 cm. ebatlarında açın. Kare hamurların bir köşesinden diğer köşesine doğru çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, kruvasan şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Gülsuyu ve suyu karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün, pudra şekeri serpip, soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER 50 adet
* 250 gr. tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 250 gr. tozşeker
* 1 adet yumurta
* 60 ml. süt
* 140 gr. badem (beyazlatılmış, kavrulmuş, ince doğranmış)
* 260 gr. kekun
* 420 gr. un
* 1/2 tatlı kaşığı toz muskat
* 60 ml. gül suyu
* 125 ml. su
* 450 gr. pudraşekeri
Yayın tarihi: 27 Haziran 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/27/gny/haber,B5CA6CF0C14D43298441B054851370D3.html
Tüm hakları saklıdır.