Fırın tepsisini iki kat alüminyum folyo ile kaplayın. Soğan, kırmızıbiber ve yeşil biberi harmanlayıp, alüminyum folyonun ortasına koyun. Zeytinyağı, sirke, bal, karanfil, tuz ve karabiberi küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırıp, soğanların üzerine gezdirin. Soğanların üzerlerini ve kenarlarını, alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 500 gr. soğan (piyaz doğranmış)
* 1 adet etli kırmızıbiber (küçük küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (iri doğranmış)
* 70 ml. zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı bal
* 2 tane karanfil
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çorba kaşığı kekik
Yayın tarihi: 26 Haziran 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/26/gny/haber,B158D98AE50647F0AE78111C3A5D5A9A.html
Tüm hakları saklıdır.