Pirince 3 çorba kaşığı tuz katıp, üzerine 3 su bardağı kaynar su dökün ve en az 1 saat bekletin. Pirinci bol su ile unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, süzün. Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin, ateşi hızlandırın ve pirinci ilave edip, 5 dakika karıştırarak soteleyin. Kalan suyu katıp ateşi kısın ve ara ara karıştırarak demlendirin. Teflon tavada ve hızlı ateşte dönerlerin her iki tarafını kızartın. Ayrı bir kaba alıp üzerini kapatın, sıcak kalmasını sağlayın. Dönerleri pişirdiğiniz tavada 1 çorba kaşığı tereyağını ısıtın, önce biberleri, daha sonra da domatesleri hafif yumuşayıncaya kadar 5'er dakika soteleyin. Kalan tereyağını kızdırın, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin. Tereyağını dönerlerin üzerine gezdirin. Pilavın üzerini de domates ve biberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket hazır hindi döner
* 1.5 su bardağı pirinç
* 5.5 su bardağı su (kaynar)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış)
* 2 adet domates (her biri 4'e bölünmüş)
* 2 adet dolmalık biber (her biri 4'e bölünmüş)
* 15 gr. tereyağı
* Tuz
* karabiber
* kırmızıbiber
Yayın tarihi: 8 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/08/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.