Tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Etleri ve şekeri katıp, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Ayrı bir tencerede bezelye ve domatesin yarısını karıştırın, üzerine suyu ilave edip, 10 dakika pişirin. Etleri katıp harmanlayın, güveç veya fırın kabına yerleştirin. Üzerine dereotunu ve kalan domatesi serpin. Hamur için, unun içine tereyağını bıçakla kıyın ve una yine bıçakla yedirin. Soğuk su, peynir, nane ve tuzu katıp, hamuru toplayın. Üzerini streçleyip, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru, güveç kabının ağzından biraz daha geniş açın ve kabın ağzını hamurla kapatın. Üzerine fırça ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 800 gr. taze bezelye
* 1 paket hindi göğüs kuşbaşı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan
* 1 adet kesmeşeker
* 1 adet orta boy domates
* 1 su bardağı su
* 1/2 demet dereotu
* Tuz
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hamur malzemeleri:
* 1 su bardağı un
* 50 gr. tereyağı
* 1 çorba kaşığı soğuk su
* 2 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
* 1/2 demet nane (ince kıyılmış)
* 1/2 çay kaşığı tuz
Yayın tarihi: 29 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/29/gny/haber,0F39D6F714314AB8A72F592205C80C7F.html
Tüm hakları saklıdır.