Sarmısak, zencefil, soya sosu, beyaz şarap, tozşeker, zeytinyağı ve balı karıştırın. Etleri ilave edip, harmanlayın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Mısır gevreğini bir poşetin içine koyup, ezerek iri kırıklar haline getirin, susamı ilave edin. Etleri sosundan çıkarıp süzün, mısır gevreğinin olduğu torbaya atın, iyice sallayarak etlerin mısır gevreğine bulanmasını sağlayın. Mısır gevrekli etleri yağlanmış bir fırın kabına dizip, yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Mayonezle birlikte servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 paket tavuk şerit
* 2 diş sarmısak
* 2 tatlı kaşığı zencefil
* 1/4 su bardağı soya sosu
* 2 çorba kaşığı beyaz şarap
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı bal
* 1 su bardağı mısır
* 3 çorba kaşığı susam
Yayın tarihi: 8 Haziran 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/08/gny/haber,D31E32FFE3C34645BC8D0A9802881CCD.html
Tüm hakları saklıdır.