kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fırat'ın gelinleri muradına erdi

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Şanlıurfa'da yıllardır nikâhsız yaşayan çok sayıda çift toplu nikâh töreniyle evlendi. Gelin olanlar arasında, kucağında bebeği ile gelenler bile vardı..
Şanlıurfa'ya bağlı Birecik ilçesinde eşine ender rastlanacak toplu nikâh töreni yapıldı. Bembeyaz gelinlikler içinde Fırat kıyısında toplanan gelinlerden bazıları kucaklarında çocuklarını taşırken, bazılarının da hamile olduğu anlaşıldı. Önce herkesi şaşırtan bu durumun, pek çok çiftin uzun yıllardan beri nikâhsız olarak birlikte yaşamalarından kaynaklandığı anlaşıldı. Birecik'in "atom karınca" lakaplı kaymakamı Tuncay Sonel bu yasadışı duruma son vermek için büyük bir kampanya başlatmış ve nikâh kıydıracak çiftlere altın dağıtılacağını, ayrıca pek çok da hediye verileceğini açıklamıştı.

FAYTONLA GELDİLER


Toplu nikâh şölenine Şanlıurfa valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan da katılıp, bu güne dek resmi nikâhı olmayan 547 yurttaşı şehir parkında evlendirdi. Daha sonra Şanlıurfa'dan özel olarak getirilen faytonlara ve üstü açık araçlara bindirilen çiftler konvoy halinde şehir turu attılar. Şölenin bir başka etkinliği de, 300 yoksul aile çocuğunun ücretsiz sünnet edilip, hediyelere boğulmasıydı. İşte bazı gelinlerin anlattıkları:

'6 ÇOCUK ANNESİYİM'

* Türkan Karataş: 8 yıldır evliyim ve 6 çocuk annesiyim. Kaymakam bey gelip kahvede konuşma yapana kadar ben eşime söz geçiremiyordum. Sonunda gelinlik de giydim, nikâh cüzdanımı da aldım. Çocuklarım da nikâha gelmek istedi ama ayıp olur diye, getirmedim. Sadece en küçüğünü kucağıma alıp, nikâh törenime geldim...

* Adife Murat: Eşimle 2 yıldır birlikteyim ama resmi nikâhımız yoktu. 5 aylık hamileyim. Çocuğum nikâhsız olarak doğacak diye çok üzülüyordum. Zaten nikâhım da olsa düğün yapacak, gelinlik alacak durumumuz olamazdı. Şimdi çok mutluyum.

* Emine Durmaz: İki yıllık evliyiz. Bebeğimiz ise bir aylık. İlk kez gelinlik giydim. İlk kez kuaför önüne oturdum ve saçlarım yapıldı. Kaşıma, gözüme de ilk defa makyaj yaptırdım. Aynada kendimi öyle görünce hem çok sevindim hem de mutluluktan ağladım.
Haberin fotoğrafları