Tereyağını eritip, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Havuç ve kerevizi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Kıyma, mercanköşk ve adaçayını katıp, 5 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi koyup, kısık ateşte 10 dakika ağır ağır kaynatın. Suyu biterse biraz daha tavuk suyu ilave edin. Kıyma pişince, ateşi yükseltip 5 dakika daha pişirin, harcınız gevşek olmamalı. Hazırladığınız harcı fırın kağıdına alın, soğuduktan sonra patates ezmesiyle karıştırın. Karışıma 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin, 30 dakika buzdolabında dinlendirin ve 8 dilime ayırın. Her bir dilimi hafifçe unlayıp, yumurta ve ekmek kırığıyla iyice kaplayın. Derin yağda her iki yüzünü kızartın. Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 500 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet havuç (küçük küp doğranmış)
* 2 adet kereviz sapı (ince kıyılmış)
* 1/2 tatlı kaşığı mercanköşk
* 1/2 tatlı kaşığı adaçayı (ince kıyılmış)
* 1,5 su bardağı et ya da tavuk suyu
* 200 gr. patates (pişirilip tereyağıyla ezilmiş)
* 6 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 8-10 adet ekmek dilimi (kırıklanmış)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
* Tuz, karabiber
Yayın tarihi: 27 Mayıs 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/27/gny/haber,E7E598A80FE4408B9255010ADB3F6FB8.html
Tüm hakları saklıdır.