kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebzeli rulo köfte

Tereyağını eritip, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Havuç ve kerevizi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Kıyma, mercanköşk ve adaçayını katıp, 5 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi koyup, kısık ateşte 10 dakika ağır ağır kaynatın. Suyu biterse biraz daha tavuk suyu ilave edin. Kıyma pişince, ateşi yükseltip 5 dakika daha pişirin, harcınız gevşek olmamalı. Hazırladığınız harcı fırın kağıdına alın, soğuduktan sonra patates ezmesiyle karıştırın. Karışıma 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin, 30 dakika buzdolabında dinlendirin ve 8 dilime ayırın. Her bir dilimi hafifçe unlayıp, yumurta ve ekmek kırığıyla iyice kaplayın. Derin yağda her iki yüzünü kızartın. Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik

* 500 gr. kıyma

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)

* 2 adet havuç (küçük küp doğranmış)

* 2 adet kereviz sapı (ince kıyılmış)

* 1/2 tatlı kaşığı mercanköşk

* 1/2 tatlı kaşığı adaçayı (ince kıyılmış)

* 1,5 su bardağı et ya da tavuk suyu

* 200 gr. patates (pişirilip tereyağıyla ezilmiş)

* 6 çorba kaşığı un

* 2 adet yumurta

* 8-10 adet ekmek dilimi (kırıklanmış)

* Sıvıyağ (kızartmak için)

* Tuz, karabiber