Büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Mantar, taze soğan, soğan, kereviz, kırmızı biber ve sarmısağı ilave edip, karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Unu katın ve karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Domatesleri bir kaşıkla hafif ezerek ilave edin. Piliç suyu, şeker, fesleğen, kekik, biberiye ve defne yaprağını da ilave edip, kaynattıktan sonra ateşi orta dereceye düşürün, kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Defne yarağını çıkartın. Maydanozu karıştırıp, arzuya göre karabiber ve tuzunu ilave edin. Porsiyonluk kaselerde krem peynir ile servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 125 gr. mantar
* 6 adet taze soğan
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 sap kereviz
* 1 adet tatlı kırmızı biber
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı un
* 4 adet domates
* 1 su bardağı piliç suyu
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
* 1/2 çay kaşığı kekik
* 1 tutam kuru biberiye
* 1 adet defne yaprağı
* 1/4 su bardağı maydanoz
* 125 gr. krem peynir
* Tuz
* karabiber
Yayın tarihi: 11 Mayıs 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/11/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.