12 bölümlü bir kek kalıbını çok hafif yağlayın. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Başka bir kapta yumurtaları hafif çırpın ve erittiğiniz tereyağı, süt ve bal ile karıştırın. Bu karışıma unu ve kalan malzemeleri ilave ettikten sonra çok fazla sulandırmadan karıştırıp, yağladığınız kalıplara paylaştırın. İyice kabarana ve hafif altın rengi alıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 2 ¼ su bardağı un
* 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 adet yumurta
* 50 gr. tereyağı
* 1 2/3 su bardağı süt
* 5 çorba kaşığı bal
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 10 adet kuru kayısı
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 200 gr. kurutulmuş meyve şekerlemesi
Yayın tarihi: 11 Mayıs 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/11/gny/haber,A7669D3145A344D8BDD428931610FA1D.html
Tüm hakları saklıdır.