Portakallı kuzu külbastıTuz ve karabiberi etlerin üzerine serpin. İki çorba kaşığı yağı ısıtıp, orta ateşte etleri 3'er dakika pişirin ve tabağa alıp üzerlerini kapatın. Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan yağı ilave edin, soğan, kereviz, havuç ve sarmısağı 10 dakika soteleyip, etleri katın. Piliç suyu, et suyu, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, kaynama noktasına getirin. Kısık ateşte 1 saat 45 dakika pişirin. Etleri bir kaba alıp, üzerini folyo ile kapatın. Etleri pişirdiğiniz su ve sebzeleri pürüzsüzleşene kadar robottan geçirin. Tekrar tavaya alıp, yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bal, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın. Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün.
Malzemeler 6 Kişilik* 6 adet kuzu külbastı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet soğan
* 1 adet orta boy kereviz
* 3 adet orta boy havuç
* 2 çorba kaşığı sarmısak (doğranmış)
* 3 su bardağı piliç suyu
* 3 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı portakal suyu
* 2,5 çorba kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı bal
* Tuz n karabiber
Yayın tarihi: 3 Mayıs 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/03/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.