kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çerkez tatlısı

Suya tozşekeri katın ve 15-20 dakika kaynatın. Ardından limon suyunu ilave edin, 2-3 dakika daha kaynatın sonra dinlendirin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı, yumurta, yumurta sarısı, tozşeker, irmik ve tuzu katıp una yedirin. Unlu bir yüzeyde hamuru yoğurun. Üzerini havlu ile örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup, 4 eşit parçaya bölün. Fındığı robottan geçirin, yumurta beyazlarıyla karıştırın. Her bir hamur parçasını unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında açın, bir kenarına fındıklı karışımın dörtte birini yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu bıçakla 1.5 cm. eninde halkalar şeklinde kesin. Bu hamurları soğuk yağa atın ve orta ateşte, sararıncaya kadar kızartın. Kepçe ile çıkartıp, soğuk şerbete atın sonra da çıkarın.

Malzemeler 10 Kişilik
* 500 gr. un
* 75 gr. tereyağı
* 2 adet yumurtan 3 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı irmik
* Bir tutam tuz
* 300 gr. fındık
* 3 adet yumurta beyazı
* Sıvıyağ

Şerbet:
*
1 lt. su
* 1,5 kg. tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu