kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Mini kabine revizyonu olur mu?

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olması ile Dışişleri Bakanlığı boşalıyor. Başbakan Erdoğan'ın önünde iki yol var. Birincisi ve en kolayı boşalan bu Bakanlığa Ali Babacan'ı kaydıracak ve Babacan'dan boşalan Ekonomi Bakanlığı görevlerini de Unakıtan ve Şener'e bölüştürmek. İkinci yol ise seçime daha güçlü bir kabine ile yola çıkmak.
Bana kalırsa Erdoğan bir sürpriz daha yapar ve kabinede yorulan birkaç bakan ile, adı çeşitli yolsuzluk iddiaları ile gündemden düşmeyen bakanları da bu arada değiştirerek, halkın karşısına yıpranmamış ve tepki almamış bakanlarla yola devam edecek. Ancak Başbakan Erdoğan bu değişikliği yapacak olursa, üçüncü turu yapılacağı 9 Mayıs tarihinden sonra yapacak ki, grupta bir sorunla karşılaşmasın. Hatta aynı anda TBMM'den erken seçim kararını da alarak bir taşla iki kuş vurursa hiç kimse şaşırmasın.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makamını kendi eliyle bir kenara iterek bence güçlendi. Bu gücünü erken seçim ve kabine revizyonu ile de güçlendirerek olası erken seçimde ikinci kez tek başına iktidar yolunu açmaya çalışacak.