'Bazı restoranlarda yemekler oyuncak gibi'
Yutaka Okuda, Yutaka'nın sahibi ve şefi "Ben 40 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bir suşi uzamanı olmak için en az iki yıl; sıcak yemekler içinse yedi yıl gerçek bir Japon şeften eğitim almanız gerekir. Yapmak için Japon olmanızsa şart değil. Ama bu bir bütün. Kültürü ve yeme içme âdetlerini çok iyi bilmek gerekir. Tüm dünyada başlayan bu uygulama bizim yıllardır istediğimiz şey. Bir ülkede malzeme yok diye, tatları değiştiremezsiniz. Malzeme yoksa yaratmak zorundasınız. Japon soya sosu, yemekler için çok önemli. Uzmanlar geldiğinde bizi onaylayacaklarına eminim. Bazı restoranlarda oyuncak gibi yemekler servis ediliyor. Japon müşteriler buraya geldiğinde, bize teşekkür ediyorlar."
|