'İstek üzerine kişnişi maydanozla değiştirdik'
Jakup Jerzy Matusiak, Wagamama'nın şefi "Bizim dokuz ülkede toplam 66 şubemiz var. Ancak tabii ki mönüler, ülkeden ülkeye modifikasyonlara uğruyor. Örneğin, İstabul'da müşterilerden gelen özel istek doğrultusunda, Japonya'da kullandığımız kişniş yerine burada maydanoz kullanıyoruz. Bence Japon restoranı da olsa nerede açıldığı çok önemli. Açıldığı ülkenin yeme içme alışkanlıkları, bazen mönülerin oluşmasında ağır basabiliyor. Mönüde birkaç tat değişiyor diye, 'Bu Japon değil,' denmez. Anacak Japon yemeklerini hazırlayan şefin mutlaka eğitim alması gerekiyor. Ben Polonyalıyım ancak Japon mutfağı üzerine eğitim aldım."
|