Etleri terbiye edip pişiriyor
"Peki bu kadar çok insanı peşinizden sürekleyen farkınız nedir?" diye soruyoruz, usta kebapçı yanıtlıyor; "Ben hem işimi çok seviyorum hem de çok titizim. Temizliğe büyük önem veriyorum. Kebabın hazırlıklarını çok detaylı yapıyorum. Etimiz Trakya Bölgesi'nden geliyor. Eti hazırlarken sinirlerini ayıklarım, terbiyesini yaparım. An içinde değişik şeyler de çıkartabiliyorum. Mesela sebzeli, sarımsaklı bir beyti yapıyorum, denemesi için müşteriye veriyorum, beğenilirse diğer müşterilere de sunuyoruz. Mesela tavuk şiş eskiden fazla kimse sevmezdi. Çok yavan olurdu. Bir ara bir yerde yedim, sosunu sordum, 'Karabiber, sarımsak vs.' dedi. Ben de geldim yaptım, bir müşteriye verdim, 'Ya bu tavuk değil sanki,' dedi. Tavuğu hiç sevmezmiş meğer."
|