İki vejetaryeni kebapçı müdavimi yaptı
Zübeyir Ocakbaşı iki katlı bir mekân. Ocakbaşı alt katta. Hem alt hem de üst katta rahat bir oturma düzeni kurulmuş. İnsan yemek yerken sıkışıp boğulmuyor. Duvarların rengi, seramik zemin, duvardaki iç açıcı tablolar da sade dekorasyonu tamamlıyor. İki kardeş çok özenmişler mekâna. Eski işyerlerinde gördükleri eksikleri ve müşteri şikayetlerini göz önünde bulundurarak yaratmışlar kendi yerlerini. Burada hemen her şey közde pişiyor. En favori yemekleri kaburga. Kuzunun kaburga kısmını dilim dilim keserek hazırlıyor usta. Taraklık denilen, kuzunun sırt kısmı da çok seviliyor. Pirzola, kuzu şiş ve diğer kebaplar da bunları takip ediyor. Tavuk ve kuzu şiş; pul biber, kekik ve sarımsakla hazırlanan bir sosla pişiriliyor. Zeytinyağlılardan börülce, barbunya pilaki, semizotu gibi lezzetler var. Bir de son birkaç gündür bir müşteriden öğrenerek hazırladıkları közde biber var. Bunu sarımsaklı ve zeytinyağlı yoğurtla süslüyorlar. Zeytinyağlılar daha ziyade, et seven arkadaşlarının peşine takılıp gelen vejetaryenler için iyi oluyormuş. Hatta Zübeyir Usta lezzetli kebaplarıyla iki vejetaryeni de baştan çıkartmış ve mekânın müdavimi yapmış. Bu arada hem Bekar Sokak'ta hem de Kurabiye Sokak'ta artan ocakbaşı sayısı dikkatimizi çekiyor. "Burada çok eskiden, 20 yıl önce de ocakbaşları vardı hep. Son dönemde de yine özüne dönüyor aslında," diyen Zübeyir Usta, mekânlar arasında rekabetin de çok olmadığını, herkesin kendi müşterisi olduğunu belirtiyor ve "Ocakbaşı müşterisi genellikle müdavim olur, fazla da dolaşmaz," diyor. Tel: (0212) 293 30 51
|