|
 |
 |
 |
|
 |
 |

İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İsmailağa Camisi'nde öldürülen imam Öztürk'ün cenazesinde gözaltına alınan grup, dün Öztürk'ü mezarı başında andı. Grubun içinden bir kişi tehditler savurarak "Öcünü alacağız" diye bağırdı.
Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camisi'nde öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün cenaze namazı sırasında eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan grup dün, Öztürk'ü mezarı başında andı. Grup içinden kimliği belirlenemeyen bir kişi, cinayetin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ilk icraatı olduğunu iddia ederek "Öcünü alacağız" dedi. Öztürk'ün cenaze namazının kılındığı Fatih Camisi'nde gözaltına alındıktan sonra adliye girişinde basın mensuplarına İBDA-C işareti yapan ve daha sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan grup, cinayetin 11. gününde Bayram Ali Öztürk'ün mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Polisin mezarlıkta ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı anmaya 12 kişi katıldı.
BEDDUA ETTİLER Grup dua sırasında "Biz burda 5-6 kişiyiz ya rabbim. Gazetelere manşet olduk. Ele güne rezil olduk. Bu analizleri ve planları kim yapıyorsa onların başlarına geçir ya rabbim" dedi. Duanın ardından grup mezarlıktan toplu bir şekilde çıktı. Polisin gözetiminde bir süre yürüyen grubun içinden kimliği belirlenemeyen biri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın göreve geldikten sonraki ilk icraatının bu cinayet olduğunu iddia etti. Bu kişi, "Bu cinayetin hesabı ondan sorulacaktır" şeklinde tehdit etti. Bu kişi daha sonra gruptan ayrılarak mezarlık içinde kayboldu. Tehditler savuran kişinin gözaltına alınan kişiler arasında olduğu belirtildi.
Müslim SARIYAR - Mustafa KAYA / MERKEZ
|
|
|
|
 Toprak Kaya 14.09.2006 14:02:31 Bu ulkeye bir ATATURK daha sart oldu.
 Esin Ece Karacan 14.09.2006 10:45:07 Bir kadı mahkemesi de onlar kurup, Öztürk'ün intikamını alırlar. Hey kendinize gelin! Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsunuz, İran'da değil. Sizin yaşam standartlarınıza uygun ülkelere iltica edin de cumhuriyetimizin temellerini sarsmayı aklınıza getirmeyin bile.
|
|
 |
|
 |
|