|
|
|
|
Feriye Lokantası
(Aldığı oy: 1) Geleneksel Türk ve Osmanlı Mutfağı'nın modern bir sentezinin sunulduğu mekânın mönüsünde doğal gıdalar da var. Restoranda mevsimine göre yaklaşık 30-40 çeşit ot yemeği ve mezesi oluyor. Bu otlar Ege, Akdeniz ya da Karadeniz yöresinden mevsimlik toplanıyor. Örneğin Cunda'dan yabani enginar, Antep'ten keme mantarı, Aydın'dan ise kabak çiçeği getiriliyor. Geçtiğimiz yıl bir grup bilim adamı ile hangi otun neye iyi geldiğine dair bir çalışmaları olmuş. Neslihan Kozanoğlu, burası hakkında "Vedat Başaran'dan dolayı ot yemeği için gittiğim yerlerin başında. Farklı ot yemekleri buluyorum. Lezzetleri de müthiş," yorumunu yapıyor. Tel: (0212) 227 22 16
|
|
|
|
|
|
|
|
|