|
 |
 |
 |
|
 |
 |
  |
|
'Yılmayacağız'
Halk, üniversiteliler ve rektörlerle birlikte Ata'ya çıkarak Danıştay'a yapılan saldırıyı şikâyet eden yüksek yargının mensupları ortak bildiri yayınlayarak siyasileri suçladı.
Danıştay'a yapılan saldırıya tepkilerini göstermek için sabah cüppelerini giyerek üniversite rektörleri ve vatandaşlarla birlikte Anıtkabir'e koşan yargı mensupları, yaptıkları ortak bir açıklama ile saldırıyı nefretle kınadı. Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu tarafından okunan ve "yılmayacağız" denilen ortak bildiride siyasiler kamuoyuna şikayet edildi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok'un da katıldığı açıklamadaki mesajlar şöyle:
* Yargıya yapılan bu ve benzeri saldırı ve eylemler bizleri sindirmeyecek. Görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmekten asla alıkoymayacak, Yüce Önderimiz Atatürk'ün aydınlık yolundan ayıramayacaktır.
'KIŞKIRTMA VAR'
* Bugün, dünden daha kararlı olarak görevimizin başındayız. Yargı, Cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve ileri götürmek çabasını yılmadan sürdürecek.
* Cumhuriyet tarihimizde kara bir sayfa olarak anılacak olan bu saldırı dolayısıyla yargı dışında da laik, demokratik devlet düzenini koruma görevleriyle yükümlü olanlara bu görevlerini tekrar hatırlatıp, bu yolda verilen yargı kararlarına karşı kimi siyasiler ve basın organlarının sorumsuzca beyan, kışkırtma ve tutumlarının ağırlıklı etkisi olduğu gerçeğini kamuoyunun takdirine sunarız.
* Sağlam duruşumuzun örnek alınacağını umuyoruz.
* Bu saldırı, Sadece Danıştay'ı değil, tüm yargı ve adaleti, bu kapsamda devleti, tüm kurumları insanımızı ve çağdaşlığı hedef almıştır.
|
|
|
|
 mesut g. 19.05.2006 17:16:27 yaşanan bu çirkin saldırı sürekli olarak hükümet' e mal edilmeye çalışılıyor niçin hala at gözlükleriyle sadece görmek istediklerimizi görüyoruz lütfen gözlüklerimizi çıkaralım ve etrafımıza bakalım sizce asıl suçlu hükümetmi yoksa hükümeti yıpratmak isteyenlermi
 Ethem . 19.05.2006 15:41:27 Yaşasın Cumhuriyetimiz !!
 ersin seker 19.05.2006 13:40:09 helal olsun tüm laik we duyarlı türk halkına
|
|
 |
|
 |
|