|
|
Destede kalanlar
En çok oy alan rakılar 'kare as'ımızı oluşturdu, ama herkesin kare as'ı farklıydı... İşte ilk dörtlüde yer almadığı halde, isminden ve tadından övgüyle bahsedilen diğer rakılar:
Kulüp Rakısı Ali Sirmen'in en beğendikleri arasında bulunan Kulüp Rakısı, 1939 yılından beri üretiliyor. Türkiye'nin en eski rakı markası. İlk piyasaya çıkarıldığında etiketinde ünlü grafik sanatçısı İhap Hulusi'nin klasikleşen çizgisiyle hafızalara kazınmıştı. Şimdi Kulüp'ü Mey İçki üretiyor. Üzüm, anason ve yumuşak içimli su kullanılıyor. İstanbul İçki Fabrikası'nda üretiliyor. Alkol derecesi yüzde 50. (25 YTL)
Çilingir Rakı Ata Demirer'in "Alıştığım klasik rakı tadına en yakın rakılar arasında bulunuyor," dediği Çilingir, 2005 yılında piyasaya çıktı. Sert bir tadı olduğu belirtilen rakının alkol derecesi yüzde 43. Alkol kalitesi gayet iyi. Kuru üzüm sumasından elde ediliyor. Elda'nın İzmir'deki fabrikasında üretilen Çilingir Rakı'nın piyasada sadece 35'lik ve 70'lik şişeleri bulunuyor. (21,5 YTL)
Tekirdağ Altın Seri Ali Sirmen'in yaş üzümden yapıldığı için beğendiğini söylediği Tekirdağ Altın Seri, listeye girmeyi başardı. 2005 yılında üretilmeye başladı. Tekirdağ yöresinin yaş üzümlerinden elde ediliyor. Bakır imbiklerde iki kez damıtılıyor ve meşe fıçılarda dinlendiriliyor. Sarı olmasının nedeni ise meşe fıçılarda bekletiliyor olması. Yüzde 45 alkol derecesine sahip. (35 YTL)
Burgaz Rakı Engin Akın, içimini en beğendiği marka Burgaz Rakı için "Her rakının farklı bir özelliği var. Burgaz temiz ve net tadı ile öne çıkıyor. Daha çok İstanbul işi mezelere, zeytinyağlı dolmalara, zeytinyağlı pilakilere çok yakışır," diyor. 2004 yılında Lüleburgaz'da kurulan Burgaz Rakı, ikinci özel sektör rakısı olma özelliği taşıyor. Tiryakiler, damakta Yeni Rakı'yı andırdığını söylüyor. (23 YTL)
Mercan Rakı Deniz Gürsoy, son zamanlarda Mercan Rakı'nın da çok rağbet gördüğünü ve kendisinin de Mercan'ın tadını beğendiğini söylüyor. Tat ve Tariş ortaklığında geliştirilen Mercan Rakı, Manisa Alaşehir'de üretiliyor. Anason kokusu zengin, içimi yoğun olarak değerlendiriliyor. Alkol derecesi yüzde 45. (22,5 YTL)
|