|
|
|
|
|
|
Rakının 'kare as'ı
Cuma SABAH'ın seçtiği 'kare as', piyasada bulunan rakıları yudumladı ve favorilerini seçti. İşte, her geçen gün bir yeni markanın raflara çıktığı rakı dünyasının'kare as'ı: Efe Yaş Üzüm Rakısı, Sarı Zeybek, Tekirdağ Rakısı ve Yeni Rakı
Efe Yaş Üzüm Rakısı: Efe Yaş Üzüm Rakısı görüşlerine başvurduğumuz dört kişi tarafından beğenildiği için ilk sıraya oturdu. Engin Akın, tadını yumuşak bulduğu Efe Yaş Üzüm Rakısı'nın sabah kahve ile birlikte aperitif olarak bile alınabileceğini söylüyor. Deniz Gürsoy ise bu rakı markasına övgüler sıralıyor: "Efe içince sanki kendimi metresimle kaçamakta hissediyorum." Ali Sirmen ve Ata Demirer'in en beğendikleri rakı markaları arasında üçüncü sırada yer alan Efe Yaş Üzüm Rakısı, taze üzüm sumasından limitli miktarda üretildi ve ilk parti kapışıldı. Şu an ikinci yılın rekoltesi üzümlerden yapılmış olanlar piyasada. (70 cl., 25 YTL.)
Sarı Zeybek:En çok beğenilen ikinci rakı markası, Efe'nin de üreticisi Elda firmasının Sarı Zeybek'i oldu. Engin Akın, şarap yerine tüketilebilecek netlikte bir tadı olan Sarı Zeybek'in buğulama balık yemeklerine çok yakıştığını vurguluyor. Deniz Gürsoy, "Favorim" dediği rakıyı dijestif olarak tükettiğini söylüyor. Deniz Gürsoy'un da en çok beğendiği rakı markası olan Sarı Zeybek, geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıktı. Alkolü son derece yumuşak, anasonu zengin. Altı ay boyunca meşe fıçılarında dinlendiriliyor. Sulandırıldığında renginin sarımsı olmaması için özel cihazlarla denetleniyor. (35 YTL)
Tekirdağ Rakısı: En çok beğenilenler arasında üçüncülüğü Yeni Rakı ile birlikte paylaşıyor. Engin Akın, Güneydoğu mezelerine çok yakıştırdığı Tekirdağ Rakısı'nın güçlü tadını beğeniyor. Ata Demirer'in de beğendiği Tekirdağ Rakısı, Tekirdağ civarından toplanan taze üzümlerin sumasıyla yapılıyor. Halk arasında, Tekel'in Tekirdağ'da üretilmiş rakılarının daha iyi olduğu yönündeki inanç çok güçlüydü. Tekel 2000 yılında bu eğilimi ayrı bir marka ile değerlendirdi ve ortaya temiz alkollü çok rahat içimli bir yaş üzüm rakısı çıktı. (25 YTL)
Yeni Rakı: En beğenilenler arasında yer alan Yeni Rakı'nın kemikleşmiş bir tiryaki grubu var. Ata Demirer ve Deniz Gürsoy'un en beğenerek içtikleri Yeni Rakı, 1944 yılından beri üretilen ve Türkiye'nin en çok tüketilen alkollü içkisi. Tekel döneminde de, özelleştirmeden sonra da bir klasik olarak adlandırılabilecek rakının en önemli özelliği damaktaki sertliği ve sek olarak kolay kolay tüketilemeyişi. Yeni Rakı tiryakileri rakı içtiklerini onunla anladıklarını söylüyor. Yeni Rakı'nın üretiminde her türlü yaş ya da kuru üzüm, anason, tarımsal kökenli etil alkol ve yumuşak içme suyu kullanılıyor. (23 YTL)
Ali Sirmen (Gazeteci) 1. Tekirdağ Altın Seri 2. Sarı Zeybek 3. Efe Yaş Üzüm Rakısı 4. Kulüp
Ata Demirer (Komedyen / rakı tutkunu) 1. Yeni Rakı 2. Çilingir 3. Efe Yaş Üzüm Rakısı 4. Tekirdağ
Engin Akın (Yemek yazarı) 1. Burgaz 2. Sarı Zeybek 3. Efe Yaş Üzüm Rakısı 4. Tekirdağ
Deniz Gürsoy (Yemek kitabı yazarı) 1. Sarı Zeybek 2. Yeni Rakı 3. Efe Yaş Üzüm Rakısı 4. Mercan
|
|
|
|
|
|
|
|
|