Kayseri'de, kuş gribi tehlikesi nedeniyle lokantalarda tavuk eti tüketiminin yüzde 90 oranında azaldığı bildirildi.
Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçerkuş gribi nedeniyle hem lokantalarda hem de yemek hizmeti sunulan resmi kurumlarda tavuk tüketiminin büyük oranda düştüğünü söyledi.
Bütün resmi kurumların, mönülerinden tavuk etini çıkardığını belirten Dinçer, şunları anlattı:
''Kuş gribinin ortaya çıkmasıyla lokantalarda tavuk döner ve tavuklu yemek tüketimi yüzde 90 oranında azaldı. Sahibi olduğum lokantalarda
günlük 100 kilogram tavuk eti tüketilirken bugün ki tüketim 7-8 kiloyu zor buluyor. İhaleyle tabldot yemek hizmeti verdiğimiz resmi kurumlar, mönülerinden tavuk etini çıkardı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı çocuk yuvalarındaki yemek mönülerine tavuk eti yerine balık ve pizza gibi alternatif yemekler konuldu.''
Dinçer, kendisinin de köy çocuğu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ''Geçmişte kuş gribi yoktu ama (tavuk kıran) diye bir hastalık vardı. Tavuğun hasta olduğunu ibiğinden anlardık. Kırmızı olan ibiğinin rengi solardı. Bu hastalığa yakalanan tavukları kesip yerdik.Şimdi itlaf çalışmaları çok bilinçsizce yapılıyor. Adeta kurunun içinde yaş da yanıyor. Hasta olup olmadığına bakılmaksızın şüphe duyulan tüm hayvanlar itlaf ediliyor.'' (AA)