|
|
|
|
Mutfakta Lezzet Güneşi
Hurmalı hindi 5 kişilik * 1 tabak hindi biftek * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet küçük boy soğan (4'e bölünmüş) * 2 adet küçük boy havuç (kalın ve verev kesilmiş) * 20 adet hurma * 1 su bardağı su (kaynar) Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağı ısıtın. Havuç ve soğanları ilave edip, karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğanların arasına et ve hurmaları yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sütlü piliç 4 kişilik * 1 tabak piliç light göğüs (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 6 adet taze soğan (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı un * 2 su bardağı süt Etlerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Etleri suyunun içinde bekletin. Isıtılmış tereyağına unu katın, karıştırarak un hafif sararıncaya kadar soteleyin, ateşten alın, yavaş yavaş sütü katın. Soğan ve etleri katın, karıştırmaya devam ederek kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Taze soğanın yeşil kısmıyla süsleyip servis yapın.
Kıtır köfte 3 kişilik * 1 tabak tavuk cızbız köfte * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış) * 2 dal kekik (1 dal süslemek için ayrılmış, kalanı yapraklanmış) * 1/2 kg. yoğurt * 1/4 paket mısır cipsi * 1 adet yeşil sivribiber (küçük küp doğranmış) Isıtılmış zeytinyağına domates ve yapraklanmış kekikleri ilave edin. Orta ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika pişirin. Cızbız köfteleri ambalajının üzerinde önerilen şekilde ısıtın ve sıcak tutun. Tabaklara yoğurdu paylaştırın, kaşığın tersiyle yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin, mısır cipsi ve sivribiberleri serpin, domates sosunu gezdirin, kalan kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|