| | Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi Gurme olmak 'yakışıklı olmak' gibi öyle kolay bir şey değil. Önce Allah vergisi bir eğiliminiz olacak. Sonra ısrarla damağınızı eğitip geliştirmelisiniz. Geçenlerde sohbet için bir televizyon kanalına davet ettiler. Kabul ettim; tarih yaklaştığında ayrıntıları görüşmek üzere sözleştik.devamı |
|
| | İşin sırrı baharatta Karanfil, tarçın, zencefil, karabiber, kimyon... Asırlardır büyük mutfak ustalarının yemeklerindeki başarının en önemli sırrı doğru baharatı gerektiği miktarda kullanmakta yatıyor. Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmesinden 350 yıl sonra Roma'dayız. Daha doğrusu artık Bizans adını almış olan...devamı |
|
| | Kutsal emanete sahip çıkalım Türkiye zeytin ağacı stoku ile dünyanın ilk beşi arasında. Ancak, Ege sahillerinin baştan çıkarıcı rengini oluşturan bu önemli servet katlediliyor. Yaz demek tatil demek gibi. Çoğu kez bu tuhaf mevsimsel çakışmayı farkında bile olmaksızın üsteleyip duruyoruz. Oysa her mevsimin, hatta bize...devamı |
|
| | Yerli domatesin lezzeti başka On bir aydır özlemini duyduğumuz yerli domatesler pazara egemen oldu. Özellikle Çanakkale domatesini denemek lazım. Tavşan dağa küsmüş de dağın haberi olmamış" diye bir atasözümüz var. Benim durumum bu söze tam uyuyor. Epeydir domatese küsmüştüm. Kendimi bunda haklı da görüyordum. Domates...devamı |
|
| | Köylü peynirini pazarda satamayacak Köylümüz evinde yaptığı reçelini peynirini satamayacak. Çünkü yerel artizan üreticilerimiz değişikliğe hazırlanmadan AB uyum yasaları gereği satışları yasaklandı. Yaşı müsait olanlar hatırlar. 1960'lı yıllarda ülke çapında betonlaşma süreci yaşamıştık. Ahşap köşkler, yüzlerce yıllık...devamı |
|
| | Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da Bir an önce mutfak misyonerlerimizin Anadolu'nun dört bir köşesinden kağıda düşecekleri reçeteleri elimize almalıyız. Yaşlanan nineler, teyzelerle kaybolup gitmeden. Geçen hafta yazdığımız "Türk Mutfağı Sorunu" yazısı muhtelif ama yoğun tepki aldı. Bu da çok sevindirici. Çünkü bu...devamı |
|
| | Tatlı olarak suşi alır mıydınız? İstanbul Swissotel'in Fransız pasta şefi Xavier Castello'nun suşi ya da ravioli şeklinde yaptığı tatlılar herkesi şaşırtıyor. Muhteşem bir yemeği tamamlayan en önemli öğelerden biri de tatlıdır. Ancak ana yemekten sonra size tatlı niyetine suşi, ravioli ya da fondü seçenekleri sunulsa,...devamı |
|
| | Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu Dünyanın en bilinen 100 markası listesinde sadece LVMH içkileri üç kez yer almayı başardı. Bu lüks imparatorluğun başında ise 56 yaşındaki Bernard Arnault yer alıyor. Bir gazetecinin, özellikle de yiyecek içecek dünyası ile ilgili yazı yazan benim gibilerin işi kolay değildir. Ne zaman...devamı |
|
| | Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var Mutfağımızın uluslararası platformdaki kabulü için en büyük laboratuvarlardan birisi de hiç kuşkusuz kendi topraklarımız ve gençlerimizdir. Türk Mutfağı yoluna nasıl devam edecek? Ne zaman uluslararası arenada kabul görecek diye, yakınıp duruyorlar ya meraklılar... Sakın bunun...devamı |
|