|
|
Kayseri Mantısı
Malzemeler: 4 su bardağı elenmiş un, 2 yumurta, 125 gr. tereyağı. İçi için 250 gr. kıyma, 1 demet maydanoz, adet soğan, kımızı pul biber, karabiber, tuz. Sos için 3 domates, zeytinyağı, yarım çay kaşığı tereyağı, tuz. 2 bardak yoğurt, 3 sarımsak, nane, sumak.
Hazırlanışı: Düz bir zemine unu ekleyin. Ortasını açıp, yumurtaları ve tuzu ekleyin. Sert bir hamur elde edecek kadar su ilave ederek yoğurun. Hamuru ikiye bölün. İnci bir hamur açın. Hamuru küçük küçük karelere bölerek kesin. Bir kabın içine kıymayı alın. İçin ince kıyılmış soğan ve maydanoz, kırmızı pul biber, kara biber ve tuzu ekleyerek yoğurun. Bunu küçük hamur parçacıklarının içine bölüştürün. Hamurun köşelerini birleştirerek, uç kısımlarından kapatın. Mantıları kaynayan tuzlu suda pişirin. Hamurlar yumuşadığında ocaktan alın. İçinde az su kalacak şekilde süzün. Sos için; domateslerin kabuklarını soyup, tencereye koyun.Biraz zeytinyağı ve tuzla kaynatın. Tereyağı ekleyin ve karıştırın. Bez torbaya boşaltıp iyice suyunu aldığınız yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. Domates sosunu ve yoğurdu servis tabağına aldığınız mantıların üzerine dökün. Nane ve sumak serperek servis yapın.
|