|
|
Sakıp Ağa'nın sevdiği yemekler
Türkan Sabancı, rahmetli eşinin sevdiği pastırmalı ıspanak ve Kayseri mantısının tarifini verdi.
Rahmetli Sakıp Sabancı'nın yemeğe düşkünlüğü, eşi Türkan Sabancı'nın da iyi bir aşçı olduğu bilinir. Evinin mutfağını açan Türkan Hanım, Sakıp Ağa'- nın sevdiği Kayseri mantısı ile pastırmalı ıspanak yaptı.
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı için açtı ve rahmetli eşi Sakıp Sabancı'nın sevdiği yemekleri hazırladı.
Sakıp Sabancı'nın yemeğe çok düşkün olduğu hemen herkes tarafından bilinir. Türkan Sabancı'nın da yemek yapmayı. Rahmetli eşinin, pastırmalı ıspanak yemeği, omlet, kayseri mantısı, su böreği, karakuş tatlısı, sucuk içi, kayısı ve kabak çekirdeğini çok sevdiğini söyleyen Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı'nın su böreğini çok sevmesiyle ilgili olarak da hoş bir anı anlattı: "Bir gün Sakıp Sabancı çok hastalanmış ve ateşi yükselmiş. Annesi de oğlunun canının ne çektiğini, ne istediğini sormuş. O da annesinden su böreği istemiş. Gecenin geç bir saati olmasına rağmen annesi hiç üşenmeden su böreğini hazırlamış. Bu yüzden, Sakıp Sabancı için çok sevdiği su böreğinin ayrı bir anlamı ve önemi vardı." Türkan Sabancı rahmetli eşinin sevdiği yemekler arasından pastırmalı ıspanak yemeği, omlet ve Kayseri mantısını hazırlayarak tariflerini verdi. Ayrıca çok sevdiği karakuş tatlısı ve sucuk içinin de nasıl hazırlandığını anlattı:
ŞERBET FAZLA OLMAMALI Karakuş tatlısı için baklava hamurunu masanın üzerine yayın. Dövülmüş ceviz serpip, oklavaya sarın. Oklavayı çıkarın, verevine kesin. Kızgın yağda nar gibi kızartıp, soğuk şerbetin içine atın. Şerbetin çok fazla olmamasına özen göstermek lazım. Yoksa ağır olur. Şerbetten çıkarıp, servis yapın. Cevizin içine tarçın konursa ayrı bir lezzetli olur. Sucuk içini hazırlamak için de dana kıyma veya yağsız kuzuyu kavurun. İçine dövülmüş sarımsak ekleyin. Karabiber, kırmızı biber ve tuz ilave edip pişirin. Piştikten sonra da sandviç yapın. Sarımsak sevenler için farklı bir lezzet.
|