|
|
|
|
|
Fındıklar Giresun'dan
|
|
1997 yılında babalarından yönetimi devralan Zeynep ve Murat Köksal kardeşlere Zambo'nun, yani Meşhur Beyoğlu Çikolatası'nın yerli ve yabancı dev markalara rağmen bugüne kadar nasıl varlığını sürdürebildiğini soruyoruz. Zeynep Köksal "Zambo çikolatasının lezzeti 1950'li yıllarda nasılsa bugün de aynı. Kalitesi ve lezzetinde hiçbir değişiklik olmadı. En iyi kakao ve Giresun'un en iyi fındığı kullanılıyor. İsmail Özgey'den çocuklarına, onlardan da bize geçen aynı formülle üretiliyor. Formülü babam ve bizden başka kimse bilmiyor. İnsanlar alıştıkları ve hiç değişmeyen lezzetten vazgeçmiyor" diyor. Zambo'nun değişmeyen sadece lezzeti değil, boyutları da hiç değişmemiş. 300 gramlık "tablet" denilen boyutta üretiliyor. Bu kadar büyük olmasına rağmen farklı boyut ve gramajlarda alabiliyorsunuz. Çünkü büfeler tabletleri dilimlere bölüp satıyorlar. Ambalajsız olmasının sebebi de bu. Aslında tabletlerin ambalajı var ama tek parça satılmadığı için büfeler ambalajı atıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|