|
|
|
|
Sürpriz Tatlı
Badem ve antepfıstığını robotta çekin ve bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer tarafta toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER (12 kişilik) * Bir paket milföy hamuru * 2'şer çay bardağı badem ve antep fıstığı * 1 çay bardağı toz şeker * 1 adet yumurtanın akı Şerbeti için: * 3 su bardağı toz şeker * 3 su bardağı su * 1 çorba kaşığı limon suyu
|
|
|
|
|
|
|
|
|