|
|
|
|
|
|
Ispanaklı Kol Böreği
Önce harcı hazırlayın. Bunun için soğan ve ıspanakları ince kıyın. Sıvıyağı büyük bir tavaya alıp kızdırın ve soğanları rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyip 10 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Yoğurma kabına yumurta, su, sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan büyük bezeler kopartın. Un serpilmiş düz bir zeminde bezeleri oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harçtan koyduktan sonra ikiye bölün. Her parçayı geniş tarafından dar tarafına doğru rulo yaparak sarın. Ruloları kendi etrafında oval şekilde sarıp fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika pişirin ve sıcakken servis yapın. Not: Böreğin harcına ıspanak yerine patates ya da kıyma da koyabilirsiniz.
MALZEMELER (8-12 kişilik) * 1 adet yumurta * 1,5 su bardağı su * 1,5 su bardağı sıvıyağ * 2 çay bardağı sirke ya da limon suyu * 1 çay kaşığı tuz * Aldığı kadar un İç malzemesi: * 1 kilo ıspanak * 2 adet büyük boy soğan * Yarım çay bardağı sıvıyağ, tuz Üzeri için: * 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı * 1 adet yumurtanın sarısı
|
|
|
|
|
|
|
|
|