|
|
|
|
|
|
Bayram yemeğine misafir var!
Bayram sofraları en yakın dostları, aileleri buluşturan, en keyifli sohbetlerin yapıldığı sofralardır. Buluşmaların özel olması gibi, bayram sofraları için hazırlanan yemekler de bir o kadar özeldir. Bu yemeklerin; çeşit çeşit salatalar ve zeytinyağlı mezelerle zenginleştirildiği sofralar, adeta Ramazan sofralarının zenginliğini anımsatır. Eğer bayram sofranızı lezzetli yemeklerle donatmak istiyorsanız, Sofra dergisinin ocak ayı sayısında yer alan Elif Y. Korkmazel'in bayram sofrası tariflerine bir göz atın...
*** SEBZELİ ET DOLMASI Kuzu budunun incik kemiği hariç diğer kemiğini içinden çıkarın ve bir kenara alın. Kuyruk yağını irice doğrayıp robota koyun. Üzerine nane, maydanoz, dereotu, peynir ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip birlikte çekin. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı ayırın. Kalan harcı etin içine doldurup iple bağlayın. Ayırdığınız harcı etin üzerine sürün. Diğer tarafta alt harç için sebzeleri doğrayın. Su ve sıvıyağ ekleyip fırın tepsisine koyun. Üzerine ızgarayı koyup eti ızgaraya yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat 45 dakika boyunca ara ara pişme suyundan üzerine dökerek pişirin. Diğer tarafta garnitürü hazırlayın. Bir tavaya sıvıyağı koyup sebzeleri 5 dakika sote edin. Suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Et piştikten sonra servis tabağına alın, etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın. Not: Tarifteki alt harç yeme amaçlı değil ete hoş bir koku vermesi için kullanılır.
MALZEMELER (6-8 kişilik) * 1 adet kuzu budu * 300 gram kuyruk yağı * 100 gram otlu peynir * 3-4 dal nane, dereotu, maydanoz * 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu bağlamak için ip Alt harcı için: * 2 pırasa, 2 havuç, 1 soğan, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvıyağ Garnitür için: * 300 gram arpacık soğan * 1 adet orta boy soğan * 2 su bardağı bezelye * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı sıcak su, tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|