kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bayram yemeğine misafir var!
Bayram yemeğine misafir var!
Ispanaklı Kol Böreği
Sürpriz Tatlı

Bayram yemeğine misafir var!

Bayram sofraları en yakın dostları, aileleri buluşturan, en keyifli sohbetlerin yapıldığı sofralardır. Buluşmaların özel olması gibi, bayram sofraları için hazırlanan yemekler de bir o kadar özeldir. Bu yemeklerin; çeşit çeşit salatalar ve zeytinyağlı mezelerle zenginleştirildiği sofralar, adeta Ramazan sofralarının zenginliğini anımsatır. Eğer bayram sofranızı lezzetli yemeklerle donatmak istiyorsanız, Sofra dergisinin ocak ayı sayısında yer alan Elif Y. Korkmazel'in bayram sofrası tariflerine bir göz atın...

***

SEBZELİ ET DOLMASI

Kuzu budunun incik kemiği hariç diğer kemiğini içinden çıkarın ve bir kenara alın. Kuyruk yağını irice doğrayıp robota koyun. Üzerine nane, maydanoz, dereotu, peynir ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip birlikte çekin. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı ayırın. Kalan harcı etin içine doldurup iple bağlayın. Ayırdığınız harcı etin üzerine sürün. Diğer tarafta alt harç için sebzeleri doğrayın. Su ve sıvıyağ ekleyip fırın tepsisine koyun. Üzerine ızgarayı koyup eti ızgaraya yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat 45 dakika boyunca ara ara pişme suyundan üzerine dökerek pişirin. Diğer tarafta garnitürü hazırlayın. Bir tavaya sıvıyağı koyup sebzeleri 5 dakika sote edin. Suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Et piştikten sonra servis tabağına alın, etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın.
Not: Tarifteki alt harç yeme amaçlı değil ete hoş bir koku vermesi için kullanılır.

MALZEMELER (6-8 kişilik)
*
1 adet kuzu budu
* 300 gram kuyruk yağı
* 100 gram otlu peynir
* 3-4 dal nane, dereotu, maydanoz
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu bağlamak için ip
Alt harcı için:
*
2 pırasa, 2 havuç, 1 soğan, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvıyağ Garnitür için:
*
300 gram arpacık soğan
* 1 adet orta boy soğan
* 2 su bardağı bezelye
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı sıcak su, tuz
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Huzurlu beraberlik için duygusal olgunluk şart
 Bayram alışverişi bol taksitli çok indirimli
 Tatilciler için özel fırsatlar
 Sevinme becerisi
 Moda, kendimizi ifade etmenin yollarından biri...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bu bayram ulaşım bedava ohhh ne âlâ ne âlâ...
Dört gün...
HAKAN & UTKU
Ünlüler koyun olsa
Düşündük ve dedik ki, şu yaklaşan...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Bebeğim üç yaşında
* 3.5 yaşındaki Osman, annesi...
Dolabınızı 10 yaş gençleştirin
Dolabınızı 10 yaş gençleştirin
Kadınların giyim tarzı da yaş ilerledikçe değişir. Ama...
Muntazam bir içici dört sene içinde alkol bağımlısı oluyor
Muntazam bir içici dört sene içinde alkol bağımlısı oluyor
Uzmanlar uyarıyor: Alınan alkolün cinsi, süresi, miktarı ne olursa...
Sosyetikler bayramı 'kayarak' geçirecek!
Sosyetikler bayramı 'kayarak' geçirecek!
Bayram tatilinin sömestre denk gelmesini fırsat bilen İstanbul'un...
Deniz-Haluk Berdan
Deniz-Haluk Berdan
Sosyetede adları son zamanlarda çok zikredilmeye başlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.