* Trakyalı bir kadın olarak sürdüğünüz gelenekleriniz var mı? Mesela evde kendi turşunuzu kurduğunuzu duydum... Olmaz mı! Evet, yaklaşık beş yıldır annemin turşusunu benim evde yapıyoruz. Tüm malzemeyi de Trakya'dan getiriyoruz. Muhteşem bir turşu, yapımı biraz uğraştırıyor ama değiyor. Sadece kendimize değil, eşe dosta da hediye etmek üzere biraz fazlaca yapıyoruz. Mesela bu yıl yaklaşık 150 kg. sebze kullandık, tam yedi kişi çalıştık ve iki gün sürdü.
* Ne turşusu yapıyorsunuz böyle? Hiç öyle çarşılarda bulabileceğiniz türdenbir turşu değil bu. Patlıcanı sebzeyle dolduruyor ve kereviz sapıyla bağlıyoruz. Çok az tuz ve az sirke koyuyoruz. Müthiş bir şey oluyor.
* Aileniz, yakınlarınız şöhretinize nasıl göbakıyor? Ben orta sınıf bir ailenin ferdiyim. Ailem ve ben ne şöhreti ne de şöhretin sağlayabileceği imkanları üzerimize hiç yapıştırmadık. Bugüne kadar nasıl yaşadıysak hala öyle yaşıyoruz. Hayatımızda hiçbir şey değişmedi. Onlar Trakya'dalar ama çalışma tempoma bağlı olarak haftada bir, 15'te bir ben gitmeye çalışıyorum. Bazen de onlar geliyor. Yeğenim Aylin ve ben İstanbul'dayız.