|
|
|
|
|
|
Herkesten uzman olmaz
Paşabahçe'de bulunan Mey Alkollü İçkiler'e ait İstanbul İçki Fabrikasi'nın Rakı degüstatörlerinden biri de fabrika müdürü Nuri Evren. 18 yıldır fabrikada görev yapan Evren bir yıldır fabrikanın genel müdürlüğünü yapıyor. Evren Türkiye'de çok az sayıdaki rakı degüstatörünün kendi merak ve becerileriyle bu işte ustalaştıklarını söylüyor. Meyhanedeki herkesten rakı uzmanı olamayacağını vurgulayan Evren, degüstatörlerin akşamcıların damak tadını çok iyi bildiklerini ve rakıyı buna uygun olarak kontrol ettiklerini söylüyor. Türkiye'de degüstatörlük mesleğinin Tekel bünyesinde bugüne kadar çok geri kaldığını ifade eden Nuri Evren, "Tekel'in özelleştirilmesinin ardından degüstatörlük daha da gelişecek, okulları açılacak. Biz fabrikada kendi imkanlarımızla üç kişiyi rakı degüstatörü olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" diyor. Rakı fabrikasında gün boyunca degüstasyon yaptıklarından alkole doyduğunu ve dışarıda rakı içmediğini anlatan Evren, "Bu fabrikada çalışmasaydım, iyi bir rakı içicisi olurdum" diyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|