|
|
|
|
|
Portakallı yassı (taş) kadayıf (4 kişilik)
|
|
12 adet yassı kadayıf, 4 yumurta 1 su bardağı kızartma yağı
SOS MALZEMESİ 4 adet portakal 2 su bardağı şeker
ŞURUP MALZEMESİ 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı normal su, 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi, 2 su bardağı şeker
SÜT BALI MALZEMESİ 4 kahve fincanı süt tozu 3 kahve fincanı süt 1 yemek kaşığı şeker
Şurup malzemelerini birkaç dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Süt balı malzemelerini blendırdan geçirip, kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Portakalların kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayın. Blendırdan geçirin. Karışımı iki su bardağı şekerle kaynatın. Bal kıvamı tutturun. Soğumaya bırakın. Tavaya kızartma yağını koyun, orta ateşte kızdırın. Taş kadayıfları çırpılmış yumurtaya bulayarak, parti parti kızartın. Kızaranları şuruba atın. Şurubu çekmiş olanları, bir kaba çıkartın. Bir kadayıfı alıp servis tabağına koyun. Üzerine iki kaşık portakal sosu yayın ve ikinci kadayıfı kapatın. İkinci kadayıfın üzerine de portakal sosu yayın ve üçüncüyü kapatın. Bir kaç kaşık süt balı gezdirip servise hazır edin. Bu tatlıyı portakal yerine vişne, şeftali gibi diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|