kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Portakallı yassı (taş) kadayıf (4 kişilik)
Portakal bayramını kutluyoruz
Portakallı yassı (taş) kadayıf (4 kişilik)
Kara lahana sarmalı kuru fasulye

Portakallı yassı (taş) kadayıf (4 kişilik)


12 adet yassı kadayıf, 4 yumurta 1 su bardağı kızartma yağı

SOS MALZEMESİ
4 adet portakal 2 su bardağı şeker

ŞURUP MALZEMESİ
1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı normal su, 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi, 2 su bardağı şeker

SÜT BALI MALZEMESİ
4 kahve fincanı süt tozu 3 kahve fincanı süt 1 yemek kaşığı şeker

Şurup malzemelerini birkaç dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Süt balı malzemelerini blendırdan geçirip, kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Portakalların kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayın. Blendırdan geçirin. Karışımı iki su bardağı şekerle kaynatın. Bal kıvamı tutturun. Soğumaya bırakın. Tavaya kızartma yağını koyun, orta ateşte kızdırın. Taş kadayıfları çırpılmış yumurtaya bulayarak, parti parti kızartın. Kızaranları şuruba atın. Şurubu çekmiş olanları, bir kaba çıkartın. Bir kadayıfı alıp servis tabağına koyun. Üzerine iki kaşık portakal sosu yayın ve ikinci kadayıfı kapatın. İkinci kadayıfın üzerine de portakal sosu yayın ve üçüncüyü kapatın. Bir kaç kaşık süt balı gezdirip servise hazır edin. Bu tatlıyı portakal yerine vişne, şeftali gibi diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Onlar 'kadrolu akşamcılar'
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
 Güllaç her kapıyı açar mı?
 Küçük şişedeki doyulmaz lezzet
 Otel olan Samode Sarayı ve hüzünlü Taj Mahal
 Oruç hoşgörü ve paylaşma sembolü
 Baharatı bize keşifler mi getirdi?
 İnsanı ve doğasıyla şaşırtıcı bir ada
 Şerbeti ne çabuk unuttuk
 Sokaktan restorana içli köfte
 Bu şarap muz kabuğu kokuyor
 Yemeğin lezzeti kokusunda
 Türk Mutfağı Ferran Adria'dan ne öğrenir?
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
'Barış' ders kitabı oldu
'Barış' ders kitabı oldu
WINPEACE'in barış eğitimi projesi hayata geçti. Türkçe hazırlanan...
Harcını gençler kardı, yaşlı okul dirildi
Harcını gençler kardı, yaşlı okul dirildi
Gençler Samsun'daki ücra bir köyün kaderini değiştirdi. Toplum...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.