Türkiye'nin ilk tavşan lokantası Erzurum'da hizmete girdi. Çiftlikte yetiştirdiği tavşanları Palandöken'deki turizme hizmet veren otellerde kalan yerli ve yabancı turistlerin damak tadına sunan Ahmet Şimşir adlı işadamı, müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine tavşan etinin Erzurum'da da tüketilmesi için harekete geçti.
DİYETE UYGUN Kırmızı ete alternatif olarak böyle bir lokantayı açmayı uygun bulduğunu söyleyen Şimşir Avrupa'da tüketilen gıda ürünleri arasında ilk sırada yer alan tavşan etinin sağlıklı olduğunu belirtiyor. Şimşir, insanın günlük 200 mg. kolestrol alma kapasitesi bulunduğunu, kolestrolün kırmızı ette yüzde 80, tavşanda ise yüzde 40 mg. seviyesinde olduğunu ve bu nedenle diyet yapanlara bulunmaz bir fırsat sunduklarını söylüyor.