|
|
|
|
|
Mutfakta Girit esintisi var
|
|
Cunda'nın sahil şeridi çok renkli ve en az sokaklar kadar görülmesi gereken bir yer. Sahilde denizin hemen yanında balık restoranları, çay bahçeleri, dondurmacı ve tostçular sıralanmış durumda. Onların yanında bir yürüyüş yolu ve hemen yanında hediyelik eşya tezgahları yer alıyor. Sürekli bir hareketliliğin yaşandığı bu cadde, özellikle akşamüstü ve gece 22.00 sularında çok kalabalık oluyor. Bu yolu yürürken yorulup dinlenmek istediğinizde adanın en ünlü yerlerinden biri olan Taş Kahve'de mola verebilirsiniz. Bir asırdan fazladır kahvehane olarak kullanılan bina; mimarı yapısı, içindeki büyük aynaları ve tavandaki kırlangıç yuvalarıyla çok doğal ve tarihi bir kahvehane. Sahildeki balık restoranlarında bir akşam mutlaka yemek yemelisiniz. Yan yana dizilmiş restoranların hepsinde çok zengin meze ve balık çeşidi var ama biz size Bay Nihat'ı tavsiye ediyoruz. Adanın en eski restoranlarından biri olan Bay Nihat'ta Girit ve Türk mutfağından yüze yakın soğuk ve sıcak meze çeşidi var. Kendine has birçok özel mezesi olan restoranda, balık çeşiti oldukça fazla ve balıklar her zaman taze. Restoranın şefi Savaş Bey buradaki her şeyle yakından ilgileniyor ve çok iyi servis yapıyor. Bay Nihat'ta keyifli bir akşam yemeğinin bedeli kişi başı -içki dahil- 40-50 milyon lira civarında. Şuna emin olun: Verdiğiniz paranın karşılığını hem hizmet hem lezzet olarak fazlasıyla alacaksınız. (Tel: 0266 327 10 63) Cunda'ya gidip de ada lokması yemeden dönülmez. İzmir lokmasından farklı olarak çok küçük olan ve sıcak servis edilen lokmayı en iyi Saki Mustafa'nın yaptığı söyleniyor. Küçücük bir tezgahı olan Saki'nin önündeki kalabalığı görünce biz de inanıyoruz buna. Lokma yapmayı Giritli olan anneannesinden öğrenen Saki'nin, porsiyonu 1 milyon lira olan lokmasından tatmak için insanlar, günün neredeyse her saati tezgah önünde kuyruklar oluşturuyor. Adanın bir başka özel tadı da sakızlı Girit dondurması. Giritten gelen sakız ile yapılan dondurmayı yerken sakız kokusunu ve tadını damaklarınızda hissetiyorsunuz. Az daha unutuyorduk... Cunda'yla özdeşleşen papalina balığını da mutlaka tatmalısınız. Sadece Cunda'da çıkan ve hamsiye benzeyen papalina hem ucuz hem de çok lezzetli. Üstelik sahildeki küçük büfelerde bile bulunabiliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|