|
|
Güne Ve İşe İyi Başlamak İçin...
Gün içinde verimli çalışmak ve sağlığınızı koruyabilmek için güne su içerek ve kahvaltı yaparak başlayın. Sabahları evden çok erken çıkıyorsanız, işe gidince yiyebileceğiniz kepekli ekmek arası peynir, salatalık ve marul ilave edilmiş sandviç hazırlayın. Simit ve poğaça yerine yapacağınız bu tercih, kan şekerinizi ayarlayarak acıkmanızı geciktirecektir. İş yerindeki öğle mönüsünde; derisiz tavuk, nohut, kuru fasulye, bulgur pilavı, yeşil mercimek, sebze, yoğurt, meyve, çorba gibi alternatifleri mutlaka yiyin, ilave olarak yanınızda kepekli ekmek ve meyve taşıyın. Çok acıkıp fazla yememek için ara öğünlerde meyve veya çay yanında kepekli değişik lezzetteki bisküvileri sınırlı yiyin. Hızlı yiyorsanız, iyi çiğneyip yavaş yemeye özen gösterin. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yenmeyen bir kahvaltı sonrası yenecek öğle yemeği hem çok yedirir hem de atlanan her öğün bazal metabolizma hızını azaltır ve kilo vermek zorlaşır. Hazır poğaçalar, açmalar yağlıdır ve doygunluk sağlamayan beyaz undan yapıldıklarından vücudun yağlanmasını artırırlar. Oysa, kepekli ekmek yanında yenecek az yağlı peynir, sınırlı zeytin veya ceviz, bol miktardaki salatalık, domates, maydanoz ve biber, kalp sağlığı için iyi olduğu kadar, zayıflamayı da çabuklaştırır.
|