|
|
Çikolatalı tartölet
Un, tereyağı ve zeytinyağını ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu ilave edin ve sert bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru düz ve unlu bir yüzeyde yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, minik tartölet kalıplarının kenarlarını da kaplayacak büyüklükte açın ve kalıplara yerleştirin.
Hamurun taban kısmına çatal batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Şeker ve tereyağını, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Ateşi kısıp, üzeri açık olarak karıştırmadan yaklaşık 2 dakika pişirin ve 5 dakika soğutun. Çikolata ve krema katıp, karıştırın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Hazırladığınız çikolatalı karışımı tart hamurlarına paylaştırın. Her birinin üzerine fındık ve kakao serperek servis yapın.
MALZEMELER (12 adet) * 375 gram un * 90 gram tereyağı * 50 gram zeytinyağı * 90 ml soğuk su * 60 gram esmer şeker * 20 gram tereyağı * 60 ml krema * 150 gram bitter çikolata (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı fındık (iri doğranmış, kavrulmuş) * 1 çorba kaşığı kakao
|