Ispanaklı mercimek
Et suyunu ısıtıp, mercimek ve biberiyeyi katın. Mercimekleri yumuşayana kadar kısık ateşte 20-30 dakika kaynatın, süzmeyin. Biberiye dallarını çıkartın. Ispanakları mercimeklere katıp, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Etlerle birlikte pişirdiğiniz sarmısakların kabuklarını çıkarıp ezin ve mercimekli karışımın içine katın. Tuz, karabiber serpip karıştırın. Mercimekli karışımı servis tabaklarına paylaştırın, üzerlerine etleri ve mantarları koyarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 su bardağı et suyu * 250 gram yeşil mercimek (haşlanmış) * 2 dal biberiye * 500 gram ıspanak (yapraklanmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|