Topik
Zeytinyağını ısıtıp, bezelye ve sarmısakları bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelye ve sarmısakları bir kaba alıp, pirinç, parmesan peyniri, yumurta ve mercanköşk ile karıştırın ve 8 adet top hazırlayın. Her bir yuvarlağın ortasına bastırarak birer çukur açın. Mozarella peynirini 8 adet küp şeklinde doğrayıp, pirinçli toplardaki çukurlara yerleştirin. Pirinçli topları tekrar yuvarlayarak peynirlerin topun ortasında kalmalarını sağlayın. Hazırladığınız topları ekmek kırığına bulaşıp, kızgın derin yağda hafif kahverengileşene kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler (8 Kişilik) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 40 gram bezelye (dondurulmuş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 su bardağı pirinç (pişirilmiş) * 25 gram parmesan peyniri (ince rendelenmiş) * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 çorba kaşığı mercanköşk (iri doğranmış) * 40 gram mozarella peyniri * 35 gram bayat ekmek kırığı * Bitkisel yağ (kızartmak için)
|