Limonlu kereviz
Kereviz, soğan ve havuçları soyun, kalın halkalar şeklinde doğrayın ve üzerlerine bir adet limonun suyunu gezdirin. Kerevizleri tencereye dizin, her bir kereviz halkasının üzerine önce havuç, sonra da soğan halkalarını paylaştırın. Kalan limon suyu, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpıp, tencereye dizdiğiniz kerevizlerin üzerine gezdirin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuyunca dereotunu serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg kereviz
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* 3 adet limonun suyu
* 2 tatlı kaşığı tozşeker
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Yarım demetdereotu (kıyılmış)
|