|
|
Yemek tarifleri
Diyet Karnıyarık Malzemeler: 1 kilogram patlıcan, yarım kilogram yağsız kıyma, 4 adet rendelenmiş soğan ve 4 adet domates, 4 adet kıyılmış sivri biber, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 bardak su, tuz ve karabiber.
Yapılışı: Patlıcanları soyup, 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. İçinin harcı için; teflon tavada hiç yağ koymadan yağsız kıymayla soğanı pişirin. Kıyma kendi suyunu ve yağını salacaktır. Daha sonra da sırasıyla içine domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip beş dakika kadar pişirin. Patlıcanları yapışmayacak bir tepsiye ya da yağlı kağıtla kaplanmış bir tepsiye dizip üstlerini yarın. İçlerine kıyma ve diğer sebzelerle hazırladığınız harcı doldurup, üzerini kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve sivri biber ile süsleyin. Bir bardak suyu patlıcanların üzerlerine gezdirip, 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Ege tost Malzemeler: 2 dilim kepek ekmeği, 1 dilim yağsız beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, 2 dilim domates.
Yapılışı: Zeytinyağı ve kekiği karıştırıp, ekmeklere sürün. Üzerine peynir ve domates koyup kapatın. Tost makinesinde ısıtın.
|