Yapılması gerekenler
* Yiyecekleri pişirmek için; fırında, ızgarada, buharda pişirmek, kaynatmak gibi yağın eklenmediği yöntemleri kullanın. Eti yağsız tavada pişirin ve yağ eklemeyin.
* Çorbaları az yağlı hazırlayın ve pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Bu şekilde yağ tabaka halinde yüzeye çıkar, bu yağı çorbanın yüzeyinden alın.
* Yüksek kafeinli çay ve kahve yerine bitki çaylarını tercih edin. Günlük çay ve kahve limitiniz iki fincanı geçmesin.
* Doymuş yağ oranı yüksek olan sosis, salam, sucuk, pastırma gibi gıdalardan kaçının.
* Vejetaryen değilseniz, en azından haftada 2-3 kez balık, kümes hayvanları, haftada 1-2 kez vejetaryen yemekleri yemeye çalışın.
* Koyu yeşil, turuncu meyve ve sebzeleri özellikle tercih edin.
* Günlük 1000 kalorinin altına düşmeyin.
|