Çerkez tavuğu
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didin. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. Sarmısak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Didilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın. Yağın içine kırmızıbiberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER 1 adet tavuk 2 çorba kaşığı sıvıyağ 5 ince dilim ekmek bayat 3 su bardağı ceviz içi 8 diş sarmısak 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
|