Lezzet Sofrası
Karanfilli hindi Isıtılmış zeytinyağına karanfil ve tozşekeri katın, soğanları ilave edip, yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. Etleri ilave edip, her iki yüzlerini 3'er dakika pişirin. Su ve sirkeyi karıştırıp etlerin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerlerine kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) *1 paket hindi biftek *2 adet büyük boy soğan (8'e bölünmüş, yapraklanmış) *1 çay bardağı zeytinyağı *10 adet karanfil *2 tatlı kaşığı tozşeker *1 çay bardağı su (kaynar) *3 çorba kaşığı sirke *3 sap kekik (taze veya kurutulmuş)
Kolay tart Yufkaya fırça ile iyice tereyağı sürün. 1 çorba kaşığı tozşeker serpip, 25x25 cm'lik 2 adet kare kesin ve 22 cm çapında bir tart kalıbına kenarlardan taşacak şekilde yayın. İkinci kareyi de kalıba yaydığınız yufkanın üzerine çaprazlamasına yayın. Aynı şekilde ikinci yufkayı da yağlayarak hazırlayıp, iki adet kare kesin, üçüncü yufkayı da diğer ikisine çapraz olacak şeklide yayarak, kalıbın tamamen kapanmasını sağlayın. Elmaları yufkaların üzerine yerleştirip, kalan şekerin yarısını, tarçın ve karanfili karıştırarak üzerine serpin. Kalan kareye ve kenarlardan artan yufkalara da tereyağı sürüp, üçgen şeklinde kesin. Üçgenleri elmaların üzerine ve sivri uçları tartın merkezine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine kalan şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) *2 adet yufka *4 buçuk çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) *Yarım su bardağı tozşeker *350 gram elma dilimlenmiş) *2 çorba kaşığı tarçın *3 adet karanfil dövülmüş) *Pudraşekeri (üzerine serpmek için)
Domatesli kurabiye Hafif unlu bir yüzeyde iki adet milföy hamurunu üst üste koyup, 15x25 cm. ebadında olacak şekilde merdane ile inceltin. Üzerine lor peynirinin yarısını serpip, salçanın yarısını sürün ve kaşar peynirinin de yarısını serpin. İki uzun kenarı ortada birleştirecek şekilde sıkıca rulo yapıp, streç filme sarın. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Aynı işlemi kalan malzemelere uygulayın. Hamurları buzdolabından çıkartıp, enine dilimleyin ve yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 9 dakika pişirip çevirin ve 5 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) *4 yaprak milföy hamuru *6 çorba kaşığı lor peyniri *6 çorba kaşığı domates salçası *1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
|