Ispanaklı omlet
Tereyağının yarısı ile ıspanakları 3-4 dakika soteleyin. Yumurtanın sarılarını ilave edip, tuz, karabiber serpin ve iyice karıştırın. Yumurtanın beyaz kısımlarını iyice çırpın. Bir tavada kalan tereyağını eritin. Çırptığınız yumurta beyazını, ıspanaklı karışım ile harmanlayıp tavaya dökün. Kenarları hafif kahverengileşip tavadan ayrılabilir kıvama gelene kadar pişirip peyniri serpin. Tavanın sapını alüminyum folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda 2-3 dakika daha pişirip sıcak servis yapın. MALZEMELER * 150 gram ıspanak ince kıyılmış) * 1 buçuk çorba kaşığı tereyağı * 3 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı ayrı çırpılmış) * 2 çorba kaşığı kaşar peynir rendelenmiş) * Tuz, karabiber
|