Soslu madalyon
Soya sosu, nişasta, yağ, limon suyu, zencefil, sarmısak ve şekeri karıştırın. Hazırladığınız marinatta madalyonları 3 saat buzdolabında bekletin. Pişirmeden 10 dakika önce eti oda ısısına gelmesi için dolaptan çıkarın. Teflon tavada orta ısıda etlerin her iki yüzünü beşer dakika kızartın. Madalyonları servis tabağına alın. Sıcak tutun. Kalan marinata suyu ilave ederek 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Sosu pişen madalyonların üzerine sıcak olarak dökün. İnce uzun kesilmiş taze soğanı üzerine serpip, servis yapın.
MALZEMELER 1 paket hindi madalyon 2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı zencefil 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı şeker Yarım çay bardağı su 4 sap taze soğan
|