|
|
Sebzeli meyveli piliç
Pilici veya hindiyi tuz ve karabiberle ovun. Şekeri, limon suyunu, soya sosunu karıştırıp, her tarafına sürün. Folyoya sarın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp, tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın. Pirinci bir saat tuzlu sıcak suda bekletip, bolca yıkayın ve süzün. Diğer bir tencerede yağı kızdırın. Pirinci yağa ilave edin. Kesmeşeker, tuz, defne yaprağı koyup, 5 dakika kavurun. Tane karabiber ve 3 su bardağı sıcak su, havuç, kayısı koyup, karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kebap kestanelerin yarısını ilave edin. Diğer bir tavada arpacık soğanları 1 kaşık yağla soteleyin. Brüksel lahanasını haşlayın, soğana ilave edin, 5 dakika daha soteleyin. Pilici veya hindiyi servis tabağına alın. İçine hazırlanan pilavdan doldurun. Kenarına kalan pilavı koyup, etrafına soğanlı brüksel lahanası, kayısı, incir, kestane, hurma, ceviz içi koyun. Üzerine nar taneleri serpilip, servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet bütün piliç veya hindi * 3 çorba kaşığı soya sosu * Yarım limon suyu * 1 çorba kaşığı şeker * Tuz, karabiber * 3 su bardağı pirinç * 2 çorba kaşığı yağ * 2 adet kesmeşeker * 2-3 tane karabiber * 1 adet defne yaprağı * 2 tane jülyen doğranmış havuç * 1 su bardağı arpacık soğan * 500 gram brüksel lahanası * Yarım nar * 10 kuru incir * 10 kuru kayısı * 10 adet hurma * 10 adet ceviz içi * 250 gram kestane (kebap)
|