Karışık kızartma
Patlıcanları alacalı olarak soyun. Dilimleyip, tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzgeçten geçirin. Biber ve havuçları verev biçiminde doğrayın. Patatesleri küp biçiminde doğrayın. Sıvıyağı kızdırın. Sırasıyla patates, havuç, patlıcan ve biberi bu yağda ayrı ayrı kızartın. Yağlarını iyice süzün. Daha sonra servis tabağına alın. Ayrı bir yerde domatesleri rendeleyip tavaya alın. İçine ince kıyılmış sarmısakları, salça, şeker, sirke, tuz ve karabiberi ilave edin. Kızartma yağından da 1 çorba kaşığı koyup, domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirin. Hazırladığınız sosu ocaktan alın ve servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) 2 adet patlıcan 4 adet sivri biber 2 adet havuç 2 adet patates Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için: 4 adet domates (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı salça 1 baş sarmısak 1 çay kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı sirke Tuz, karabiber
|